Ödeme Seçenekleri

03-04-2021 22:17
Ödeme Seçenekleri

E-TİCARET'TE ÖDEME YÖNTEMLERİ NEDİR?

1- Kredi Kartı ve Banka Kartlı Ödeme

E-ticaret sitelerinin en fazla tercih ettikleri ödeme yöntemlerinin başında kredi kartı geliyor. 22 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan kredi kartları, internet üzerinden yapılan tüm alışverişlerde geçerlidir. Kullanımının kolay olması, indirim ve taksit seçeneğinin olması kredi kartını diğer yöntemler arasında avantajlı konuma getiriyor.

Müşteriler, kartla ödeme yaparken banka veya kredi kartı bilgilerini ilgili alanlara girerek alışverişlerini saniyeler içinde gerçekleştirebiliyor. Kartlı ödemelerin güvenli bir şekilde tamamlanması için ise SMS ile kimlik doğrulama, kart doğrulama için CVC kodunun girilmesi gibi yöntemlere başvuruluyor.

Bir e-ticaret sitesinde kredi kartı ile alışveriş yapılabilmesi için SSL güvenlik sertifikasının bulunması gerekir.

2- Sanal Kartla Ödeme

E-ticaret sitelerinde alışveriş yapanların son dönemlerde tercihleri arasında sanal kredi kartları da yer alıyor. Kredi veya banka kartını direkt olarak kullanmak istemeyen müşteriler için geliştirilen sanal kartlar, bir çok avantajı beraberinde getiriyor.

Sanal kartlar bankaların internet şubesi üzerinden oluşturulur ve istenilen tutarda para transfer edilir. Tek seferlik kullanılması, bakiye limitlerinin kart sahibi tarafından belirlenebilmesi sanal kartları kullanıcılar tarafından cazip hale getirmektedir.

Sanal kartlar istenildiği zaman silinebilen bir kart olması sebebiyle de avantajlıdır.

3- Havale ve EFT ile Ödeme

E-ticarette çok kullanılan ödeme yöntemlerinden biri de "EFT" ve "Havale" yöntemidir. Kredi veya banka kartı kullanmayan müşterilerin en çok tercih ettikleri yöntem banka üzerinden para transferidir.

EFT: Alıcı ve satıcının hesabının farklı bankada olduğu durumlarda yapılan para transferidir.

Havale: Alıcı ile satıcının hesabının aynı bankada olduğu durumlarda yapılan para transferidir.

Havale ile ödeme, EFT'ye oranla daha yaygın kullanılır. Aynı banka üzerinden gerçekleştirilen ödemede işlem ücreti alınmaz.

Bazı bankalar EFT için işlem ücreti alırken bazı bankalar işlem ücreti almaz.

Bu ödeme yöntemlerinde işlem eş zamanlı olarak gerçekleşmez. İşlemin firma yetkilileri tarafından onaylanması gerekir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.